Районният съд в Бургас остави Омар в ареста

Той шофира автобуса, с който прегази двама полицаи
28 авг 2022 15:38, Александър Попов
23
Районният съд в Бургас остави Омар в ареста
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Бургас постанови мярка "Задържане под стража" на сирийския мигрант Омар Аднан, шофирал автобуса с мигранти и причинител на смъртта на двама служители на реда в Бургас, предаде БГНЕС.

Съдът постанови същата мярка и за другите двама задържани Ахмад М. и Абдулах А.

Окръжният съд в Бургас също наложи мярка "Задържане под стража" на Омар.

Заради големия обществен интерес делото вчера бе гледано при отворени врати. В съдебната зала, с помощта на преводач, Омар посочи, че е роден на 21 март 2007 в гр. Кобан, Сирия. Той заяви, че е неграмотен, не е учил изобщо, а семейството му е в Турция. В България е пребивавал в бежански център в Харманли.

Прокурорът Димитър Узунов посочи, че ще се пледира за най-тежка мярка, защото се касае за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Събраните до момента доказателствата водят до обосновано предположение, че именно Омар Аднан е извършител на престъплението. Това се подкрепя от свидетелски показания. Омар твърди, че се е опитал да спре автобуса, но доказателствата сочат точно обратното, че непосредствено преди сблъсъка е усилил скоростта.

"Омар е проявил завидна, престъпна упоритост. Той няма никакви задръжки да отнеме човешки живот, включително на полицейски служители. Начинът на извършване на престъплението е фрапантен удар срещу държавността на Република България", заяви Узунов.

Прокурорът постави и въпроса каква е действителната възраст на обвиняемото лице, тъй като законът предвижда от 6 до 10 години затвор, ако той е непълнолетен. Съдът удовлетвори поисканата от Прокуратурата мярка "задържане под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Омар Аднан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
И... преди 1 година
Нещо почнахте да бъркате народа за рибки и то много сериозно. Мафиотските ви схеми са се объркали а това е ясно на всеки разбирате ли мафиоти проклети защото вие сте проклети бъдете сигурни и във това
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пецата - Абе на 15 не, ама на 20 вече въртях подобни схеми.
17
0
 
2
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Вече казаха. Защото нямали шипове. А вместо шипове кола с двама полицаи вътре ??? Други трябваше да са в колата, ама тях и цяла влакова композиция не може да ги събере.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашите полицаи са свикнали като вдигнат палката или пуснат сирените шофьора да замръзне от страх. В случая са били доста неподготвени как да реагират при такова неподчинение.
15
0
 
4
 
! Отговори
жертви преди 1 година
Ми когато се назначават хора,дето носят Ягнета,вместо с конкурс,така ще е!
14
1
 
5
 
! Отговори
кви 15,бе преди 1 година
До ДНК тест Тоя е между 30 и 35 год!
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тоя ли е 15 годишен - има тестове, които доказват възрастта - тая е поне 20-23 годишен, ама явно има документи на 15 годишен, че да не лежи в затвора
12
1
 
12
 
! Отговори
whistleblower преди 1 година
На клипа се видя как полицейската кола влезе в лентата на автобуса секунди преди да ги удари което си беше доста безразсъдно понеже автобуса е преследван. Защо не сложиха шипове както в другите държави за да му спукат гумите. Не защитавам шофьора но полицаите се самоубиха така според мен.
11
2
 
5
 
! Отговори
Урааа победихме преди 1 година
Клавиатурните мишУета раздават присъди и отправят закани,докато тия навлизт в страната с 1500 на ден.Ще им накривите капите.Само докато ви пиша това влезнаха петима като тоя.И много точно е написал колегата по-отдолу НЕМА МЪЖЕ у България.Но нищо де тия момчаци ще решат проблема.
10
0
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 1 година
Ако няма *** които да изпълняват, тези по високите етажи трябва лично да си вършат гнусотиите! Същото е със служителите на телефонните оператори например! Той ти продава измамни договори , набутва те с допълнителни неща за да изпълни квоти и да вземе бонуси, после не бил той виновен и не била негова фирмата!
9
0
 
11
 
! Отговори
ДНК тест преди 1 година
Тоя с 30 санта гъста брада е на 25 години!!! Трудов лагер доживот!!!
8
1
 
12
 
! Отговори
пецата преди 1 година
някой може ли да ми каже как 1 човек без значение на 15-20-30 години може да организира цялата тази схема, да купи автобус от друг град, да го докара с фалшиви номера до границата и да качи един колко си на брой хора , всичко това без да знае българки езикНе чух да се зададе нито един въпрос, говори се само за вина и загиналите полицаи в резултат на мафиотска схема миришеща силно която миризма идва от високите етажи
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
някой вярва ли, че 15 год. *** без опит е шофирал автобус от граничния пункт до Бургас? Ще избяга и ще го хванат в Първомай. Просто е удобен, че е непълнолетен, няма нищо на негово име и няма какво да му вземат.
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам на Нинова какво и отне демокрацията, но на мен ми отне вярата в правосъдието! Единия бил на 18 и имал 4 деца ... ама ние имаме вече такъв материал, не ни трябва още! Преднамерено убийство на 2ма полицаи макс 10 години? Що за безумие!
5
0
 
7
 
! Отговори
И ЗА ТОЯ...... преди 1 година
САМО ОТ 3 ДО 10 ГОД. ЗАТВОР. УБИЛ ДВАМА ПОЛИЦАИ КАРАЛ КЪТ ДРОГИРАН. А КОИ СА НЕГОВИТЕ МЕНТОРИ. НЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ НАМЕРЯТ. ВСИЧКО СЕ ПОТУЛВА. А РИБАТА ОТ КЪДЕ СЕ ВМИРИСВА?!????.
4
0
 
5
 
! Отговори
И ЗА ТОЯ...... преди 1 година
САМО ОТ 3 ДО 10 ГОД. ЗАТВОР. ОБИЛ ДВАМА ПОЛИЦАИ КАРАЛ КЪТ ДРОГИРАН. А КОИ СА НЕГОВИТЕ МЕНТОРИ. НЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ НАМЕРЯТ. ВСИЧКО СЕ ПОТУЛВА. А РИБАТА ОТ КЪДЕ СЕ ВМИРИСВА?!????.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Закона предвиждал затвор ама за пълнолетен а той е малолетен така че ще го хванете за цветето те за това, го слагат трафикантите да кара рейса бе тапаци щото не може да го осъдите
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очевидно е пълнолетен и с криминално съзнание! Докато Германия ги посреща с помощи, жилища и какво ли не и то в пъти повече от парите на наш пенсионер, нещата няма да се оправят!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бе,пускайте го да трепе още хора.тоя ако беше в Сирия за това деяние до сега да са го опаткали.